Rozpis

4 osoby
6 dkg máslo
20 dkg parmazánu
5 dkg mouky
1 liter mléka
20 dkg čedar sýr
1vejce
 sůl
 pepř
 kajenský pepř
 muškátový oříšek
50 dkg kolínka nebo jiné velké díry těsta
20 dkg hrášek
2hrsti rukoly
15 dkg vařené Italská šunka (prosciutto cotto)
1svazek petržele

Podobné recepty

  • Hamburger

    400 g hovězího masa pořádně propracujeme se solí a pepřem. Rozdělíme na 4 díly, tvarujeme asi půl centimetru silné kulaté placky a opečeme je na troše oleje....

    další
  • Konfitovaná kachní stehna s bramborovými rösti

    Osolená, opepřená kachní stehna dáme do hluboké nádoby. 8-10 stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky, kterými stehna obložíme. Otrháme lístky ze stonku...

    další
  • Vařená pečená žebra

    V osolené vodě s česnekem a bobkovým listem uvaříme do měkka 80 dkg naporcovaných žebírek. Dvě hlavičky cibule nasekáme na tenké plátky a dáme restovat na...

    další

Těstovinový dort se šunkou a hráškem

  • testovinovy_dort_se_sunkou_a_hraskem

Ve středně velkém hrnci rozpustíme 6 dkg másla, přidáme 5 dkg mouky a chvíli opékáme. Za stálého míchání přilijeme 1 litr mléka. Vaříme do zhoustnutí. Hrnec sejmeme z plotny a do bešamelu přimícháme po 20 dkg sýru čedar a parmezán. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a kajenským pepřem. 

Přimícháme vejce. 50 dkg těstovin s velkým otvorem na půl uvaříme. Smícháme s 20 dkg hrášku, 15 dkg na kostičky nakrájenou šunkou, dvěma hrstmi rukoly a najemno nasekanou petrželkou. Nakonec přidáme bešamel. Přendáme do máslem vymazané formy a při 180 stupních pečeme 40 minut. Před koncem pečení posypeme povrch strouhaným sýrem


ostavite komentar