Rozpis

4 osoby
6 dkg máslo
20 dkg parmazánu
5 dkg mouky
1 liter mléka
20 dkg čedar sýr
1vejce
 sůl
 pepř
 kajenský pepř
 muškátový oříšek
50 dkg kolínka nebo jiné velké díry těsta
20 dkg hrášek
2hrsti rukoly
15 dkg vařené Italská šunka (prosciutto cotto)
1svazek petržele

Podobné recepty

  • Hovězí oháňka na česneku s rebarborovou omáčkou

    Čtyři kousky rebarbory, půl kávové lžičky skořice, šest hřebíčků a semínka z půlky vanilkového lusku dáme vařit a podle chuti osladíme. Až rebarbora změkne,...

    další
  • Falešná gulášová polévka

    5 dkg nadrobno nakrájené slaniny necháme vypéct a osmahneme na ní jednu najemno nasekanou cibuli. Zaprášíme červenou paprikou a podlijeme vodou. Osolíme a...

    další
  • Chlebový puding

    Půl litru mléka svaříme se zrníčky z jednoho vanilkového lusku a kůrou z jednoho nastrouhaného citronu. Mezitím si vyšleháme 5 žloutků s 5 dkg cukru. Pomalu...

    další

Těstovinový dort se šunkou a hráškem

  • testovinovy_dort_se_sunkou_a_hraskem

Ve středně velkém hrnci rozpustíme 6 dkg másla, přidáme 5 dkg mouky a chvíli opékáme. Za stálého míchání přilijeme 1 litr mléka. Vaříme do zhoustnutí. Hrnec sejmeme z plotny a do bešamelu přimícháme po 20 dkg sýru čedar a parmezán. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a kajenským pepřem. 

Přimícháme vejce. 50 dkg těstovin s velkým otvorem na půl uvaříme. Smícháme s 20 dkg hrášku, 15 dkg na kostičky nakrájenou šunkou, dvěma hrstmi rukoly a najemno nasekanou petrželkou. Nakonec přidáme bešamel. Přendáme do máslem vymazané formy a při 180 stupních pečeme 40 minut. Před koncem pečení posypeme povrch strouhaným sýrem


ostavite komentar