Rozpis

4 osoby
6 dkg máslo
20 dkg parmazánu
5 dkg mouky
1 liter mléka
20 dkg čedar sýr
1vejce
 sůl
 pepř
 kajenský pepř
 muškátový oříšek
50 dkg kolínka nebo jiné velké díry těsta
20 dkg hrášek
2hrsti rukoly
15 dkg vařené Italská šunka (prosciutto cotto)
1svazek petržele

Podobné recepty

  • Kachní prsa s pšenicí špaldou a brokolicí

    10 dkg předem namočené špaldy uvaříme v neosolené vodě. Scedíme a ještě teplou osolíme a promícháme s olivovým olejem. Brokolici rozebranou na růžičky spaříme...

    další
  • Zabajon s ovocem a čerstvou mátou

    Nad vodní lázní vyšleháme 5 žloutků s 5 čajovými lžičkami moučkového cukru a 2 dl bílého vína. Za neustálého míchání vymícháme do pěny. Maliny, jahody,...

    další
  • Domácí taljatelle

    Ze 400 g mouky, 2 celých vajec a 3 žloutků se špetkou soli  mokrýma rukama uhněteme těsto. Necháme ho 1-2 hodiny odpočinout a pak ho vyválíme. Nakrájíme a ve...

    další

Těstovinový dort se šunkou a hráškem

  • testovinovy_dort_se_sunkou_a_hraskem

Ve středně velkém hrnci rozpustíme 6 dkg másla, přidáme 5 dkg mouky a chvíli opékáme. Za stálého míchání přilijeme 1 litr mléka. Vaříme do zhoustnutí. Hrnec sejmeme z plotny a do bešamelu přimícháme po 20 dkg sýru čedar a parmezán. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a kajenským pepřem. 

Přimícháme vejce. 50 dkg těstovin s velkým otvorem na půl uvaříme. Smícháme s 20 dkg hrášku, 15 dkg na kostičky nakrájenou šunkou, dvěma hrstmi rukoly a najemno nasekanou petrželkou. Nakonec přidáme bešamel. Přendáme do máslem vymazané formy a při 180 stupních pečeme 40 minut. Před koncem pečení posypeme povrch strouhaným sýrem


ostavite komentar