Rozpis

4 osoby
6 dkg máslo
20 dkg parmazánu
5 dkg mouky
1 liter mléka
20 dkg čedar sýr
1vejce
 sůl
 pepř
 kajenský pepř
 muškátový oříšek
50 dkg kolínka nebo jiné velké díry těsta
20 dkg hrášek
2hrsti rukoly
15 dkg vařené Italská šunka (prosciutto cotto)
1svazek petržele

Podobné recepty

  • Hamburger

    400 g hovězího masa pořádně propracujeme se solí a pepřem. Rozdělíme na 4 díly, tvarujeme asi půl centimetru silné kulaté placky a opečeme je na troše oleje....

    další
  • Cizrnový salát

    Odkrájíme kůru z jednoho pomeranče a vyřízneme z něj několik měsíčků. Ze zbytku vymačkáme do mísy šťávu. Přidáme polévkovou lžíci medu, trochu citronové šťávy,...

    další
  • Houbové kloboučky plněné květákem, zapečené se sýrovým bešamelem

    Jeden květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě s citronem ho uvaříme do poloměkka. Ze čtyř až pěti hub odstraníme nohy, nakrájíme je na drobno a spolu se...

    další

Těstovinový dort se šunkou a hráškem

  • testovinovy_dort_se_sunkou_a_hraskem

Ve středně velkém hrnci rozpustíme 6 dkg másla, přidáme 5 dkg mouky a chvíli opékáme. Za stálého míchání přilijeme 1 litr mléka. Vaříme do zhoustnutí. Hrnec sejmeme z plotny a do bešamelu přimícháme po 20 dkg sýru čedar a parmezán. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a kajenským pepřem. 

Přimícháme vejce. 50 dkg těstovin s velkým otvorem na půl uvaříme. Smícháme s 20 dkg hrášku, 15 dkg na kostičky nakrájenou šunkou, dvěma hrstmi rukoly a najemno nasekanou petrželkou. Nakonec přidáme bešamel. Přendáme do máslem vymazané formy a při 180 stupních pečeme 40 minut. Před koncem pečení posypeme povrch strouhaným sýrem


ostavite komentar