Rozpis

4 osoby
6 dkg máslo
20 dkg parmazánu
5 dkg mouky
1 liter mléka
20 dkg čedar sýr
1vejce
 sůl
 pepř
 kajenský pepř
 muškátový oříšek
50 dkg kolínka nebo jiné velké díry těsta
20 dkg hrášek
2hrsti rukoly
15 dkg vařené Italská šunka (prosciutto cotto)
1svazek petržele

Podobné recepty

  • Zapékané štajerské těstoviny

    Z 50 dkg tvarohu, 15 dkg mouky, třech vajec a špetky soli uhněteme těsto. Nakrájíme na nudle a uvaříme. Scedíme a necháme okapat. 3 žloutky utřeme s 10 dkg...

    další
  • Fíkový pohár

    6 fíků rozkrojíme na půl, zakápneme portským vínem a poprášíme dvěma lžícemi cukru. Dáme na 6 minut péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Na krém si...

    další
  • Brauný

    20 dkg másla a 20 dkg hořké čokolády rozpustíme nad vodní lázní. Vyšleháme 4 vejce s 30 dkg cukru, přidáme 10 dkg mouky a do směsi nakonec zapracujeme máslo s...

    další

Těstovinový dort se šunkou a hráškem

  • testovinovy_dort_se_sunkou_a_hraskem

Ve středně velkém hrnci rozpustíme 6 dkg másla, přidáme 5 dkg mouky a chvíli opékáme. Za stálého míchání přilijeme 1 litr mléka. Vaříme do zhoustnutí. Hrnec sejmeme z plotny a do bešamelu přimícháme po 20 dkg sýru čedar a parmezán. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a kajenským pepřem. 

Přimícháme vejce. 50 dkg těstovin s velkým otvorem na půl uvaříme. Smícháme s 20 dkg hrášku, 15 dkg na kostičky nakrájenou šunkou, dvěma hrstmi rukoly a najemno nasekanou petrželkou. Nakonec přidáme bešamel. Přendáme do máslem vymazané formy a při 180 stupních pečeme 40 minut. Před koncem pečení posypeme povrch strouhaným sýrem


ostavite komentar