Rozpis

2 porci
20 dkg mletého tresky
20 dkg taglietelle
1balíček čerstvé bazalky
1vejce
1citron
2 dkg šálku opékané piniové oříšky
2stroužky česneku
2snítky jarní cibulkou
5 dkg máslo
 sůl
 pepř
 olivový olej
4 dkg strouhaný parmezán
1 dl bílého vína

Podobné recepty

Tagliatelle na bílém víně s rybími knedlíčky a pestem

  • tagliatelle_na_bilem_vine_s_rybimi_knedlicky_a_pestem

Na pesto si rozmixujeme svazek bazalky, 2 dkg pražených piniových oříšků, dva stroužky česneku, sůl, pepř, 2 dkg parmezánu půl dl olivového oleje. Na knedlíčky smícháme 20 dkg mleté tresky, osolíme, opepříme, přidáme trochu nastrouhané citronové kůry a 2 dkg nastrouhaného parmezánu.

Přidáme jedno vejce, zaprášíme moukou, přidáme kousek nasekané jarní cibulky a petrželky. Tvarujeme drobné kuličky, které smažíme na olivovém oleji. Osmažené knedlíčky podlijeme sklenkou bílého vína a přidáme kousek másla. 20 dkg těstovin tagliatelle uvaříme ve slané vodě, naservírujeme na rybí knedlíčky a podáváme s pestem.


ostavite komentar