Rozpis

3-4 fő
 Na korpus:
3vejce
20 dkg cukru
1 tk vanilkové esence
15 dkg mouky
1,5 tk prášku do pečiva
1 dl mléka
5 dkg másla
 Na sirup:
2 dl kávy
0,5 dl whisky
7dk cukru
 Na krém:
25 dkg mascarpone
2 dl šlehačky
4žloutky
7 dkg cukru
2 tk vanilkové esence
 Na ozdobu:
 Hořké kakao
 Strouhaná čokoláda
20 dkg cukrářských piškotů

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Tiramisu

  • Tiramisu

20 cm formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Máslo a mléko vaříme v menším hrnci, dokud se máslo nerozpustí. Necháme vystydnout. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem, nakonec zapracujeme i moučnou směs. Směs vlijeme do předem připravené formy a pečeme na 175 stupních 40-45 minut. Zkusíme těsto propíchnout, a když se nelepí, vyjmeme je z trouby. Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a rozkrojíme na 4 pláty.

Na kávový sirup svaříme v malém hrnci kávu s cukrem. Whisky přidáme až ve chvíli, kdy se cukr rozpustí, aby se nevypařil alkohol. Necháme vychnladnout.

Na krém vymícháme na vodní lázni 4 žloutky s cukrem. Když směs zhoustne, sundáme ji z ohně a necháme vychladnout. Pak vmícháme mascarpone a vanilkovou esenci a necháme v lednici chladit. Pomocí mixéru ušleháme smetanu. Opatrně ji vmícháme do mascaropne a dáme znovu chladit.

Na dno 24cm dortové formy položíme první dortový plát. Obložíme cukrářskými piškoty. Pokapeme kávovým sirupem a potřeme čtvrtinou krému. Ve vrstvám klademe pláty, kávový sirup a krém. Navrch dortu dáme poslední díl krému. Před podáváním vložíme minimálně na 4 hodiny do lednice, nejlépe však přes noc. Před podáváním ozdobíme kakaovým práškem a čokoládovými hoblinkami.

ostavite komentar