Rozpis

3-4 fő
350 g drůbežích jater
1cibule
1stroužek česneku
2lžíce kapar
3filátka ančoviček (nebo sardelová pasta)
1 dl bílého vína
 snítka rozmarýnu
 pár lístků šalvěje
 máslo
 olivový olej
 sůl a pepř
8plátků bílého chleba

Podobné recepty

Toskánské crostini

  • TOSKANSKE_CROSTINI

Na pánvi orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek.
Přidejte kousky očištěných jater, špetku soli a pepře a restujte asi 10 min.
Zalijte vínem a ještě chvíli restujte.
Přidejte nasekané kapary a ančovičky. Promíchejte a odstavte.
Pokud je směs příliš hustá, povolte trochou vývaru nebo rozehřátého másla.
Připravte si plátky bílého chleba. Potřete je lehce olivovým olejem a vložte pod gril a pečte z obou stran dozlatova.
Crostini potřete směsí a ozdobte lístkem hladkolisté petrželky.
Výborně chutnají se skeničkou bílého vína.

ostavite komentar