Rozpis

3-4 fő
500gr špeku
4cibule
5-6lžiček papriky
1 kg rajčat
1 kg kápii
5stroužků česnek
 sůl, pepř
600gr těstovin čusa
500gr tvaroh
800gr kysané smetanou
1,5 kg sumčích filetů
 kopr

Podobné recepty

  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další
  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další

Sumec s dušenou zeleninou a túros čusa

  • Sumec_s_dusenou_zeleninou_a_turos_usa

Nakrájejte pět set gramů špeku, vyškvařte sádlo, odložte vyškvařené kousky stranou. Vezměte půlku sádla a zpěňte v něm nakrájenou cibuli. Přidejte pět až šest čajových lžiček papriky, trochu vody, kilo rajčat, kilo kápií, pět stroužků nakrájeného česneku, sůl, pepř, a vařte asi třicet minut. 
Mezitím uvařte šest set gramů těstovin čusa. Smíchejte pět set gramů sýru túro s pěti sty gramů kysané smetany, přidejte uvařené těstoviny. Vložte do pekáče a dejte do trouby na dvě stě stupňů na patnáct minut. Potom posypte vyškvařeným špekem a vraťte do trouby na dalších pět minut.
K základu na lečo přidejte tři sta gramů kysané smetany, promíchejte a propasírujte. Osmažte kilo a půl sumčích filetů na zbylém tuku ze špeku. Podávejte s koprem a kysanou smetanou.

ostavite komentar