Rozpis

3-4 fő
1 kg hovězího (vrchní šál)
30 dkg cibule
25 dkg perlových cibulek
10 dkg velkých rozinek
50 dkg porcovaných rajčat z konzervy
3 dl červeného vína
3 dl masového vývaru
1,5 dl olivového oleje
2stroužky česneku
1kus skořice
4-5kusů bobkového listu
2-3snítky čerstvého rozmarýnu
 sůl
mletý pepř
 hřebíček
 krystalový cukr
 balzamikový ocet
40 dkg hustého, řeckého jogurtu
30 dkg okurky - hadovky
0,5 dl olivový olej
2stroužky česneku
1citron
 sůl
 bílý peř

Podobné recepty

Stifado (řecké hovězí ragú), Tzatziki

  • Stifado_Tzatziki

Hovězí maso nakrájené na větší kostky osmahneme na olivovém oleji a poté vyndáme z pánve. V tom samém oleji podusíme najemno nakrájenou cibulku, zalejeme červeným vínem, vložíme zpět maso, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Okořeníme skořicí, bobkovým listem, pepřem, hřebíčkem, respektive čerstvým rozmarýnem. Osolíme. Vaříme do měkka a celkem nakonec do toho přidáme rozinky a zvlášť v oleji osmahnuté perlové cibulky. Dochutíme trošičkou cukru a balzamikového ostu. Podáváme s čerstvým chlebem, nebo salátem.

Tzatziki:

Okurku nastrouháme na větší kousky, nebo nakrájíme na tenké kousky a poté ji osolíme.
Jogurt smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Okurku promícháme s hustým jogurtem.

ostavite komentar