Rozpis

3-4 fő
25 dkg petržele
 sůl
1lžíce cukru
20 dkg mrkve
1lžíce másla
1lžíce třtinového cukru
3šalotky
 pár stonků mateřídoušek
 olivový olej
1ks srnčí pečinky
15 dkg hub
 šunkové chipsy k servírování

Podobné recepty

Srnčí pečínka s kořenovou zeleninou

  • Srnci_pecinka_s_korenovou_zeleninou

Petrželový kořen nakrájíme na kolečka, povaříme doměkka 20 minut v osolené vodě s 1 polévkovou lžící cukru. Rozmixujeme. Nakrájíme mrkev, a v horké pánvi zkaramelizujeme na másle trochu třtinového cukru. Mrkev na něm osmažíme dokřupava, necháme vyvařit vodu tak, aby zůstal jen omastek. Zkaramelizujeme opět cukr, opražíme na něm na půlky pokrájenou šalotku společně s trochou soli a několika snítky tymiánu. V rozpálené pánvi vytvoříme na masu kůrku, opečeme spolu s několika snítkami tymiánu a houbami, zahustíme trochou másla. Sejmeme maso z ohně a necháme 4-6 minut odpočinout na talíři. Srnčí pečeni podáváme se zeleninou. Na ozdobu posypeme šunkovými chipsy pečenými po dobu 2 hodin v troubě na 90 stupních.

ostavite komentar