Rozpis

3-4 fő
200 g špaget
2lžíce extra panenského olivového oleje, lisovaného zastudena
80 g syrového bůčku
4vejce
3lžíce strouhaného pecorina
 sůl podle chuti
 černý pepř, čerstvě mletý
 sekaná petrželka (nemusí být)

Podobné recepty

  • Jemné řezy z mléčného těsta

    Droždí a 1 polévkovou lžíci cukru necháme naběhnout ve 2 dl vlažného mléka. Ostatní cukr rozpustíme ve zbylém vlažném mléce. Uprostřed hromádky mouky vytvoříme...

    další
  • Bryndzové halušky

    K přípravě těsta nastrouháme brambory, z nastrouhaných brambor vytlačíme vodu, pak smícháme s vejcí, vodou a hustotu těsta upravíme moukou.                    ...

    další
  • Kukuűièná pasta

    Vęše uvedené suroviny spoleènì rozmixujeme, vmícháme do toho èerstvou petrželku – a mùžeme podávat.

    další

Špagety carbonara

  • Spagety_carbonara

Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou.
Na pánvičku nalijeme 2 lžíce olivového oleje a usmažíme bůček. V míse vyšleháme 2 celá vejce a 2 žloutky, osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhané pecorino a jemně nasekanou petrželku (nemusí být).
Uvařené špagety vytáhneme z vody a přidáme na pánvičku k osmaženému bůčku. Přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny a směs necháme chvíli vařit. Jakmile budou těstoviny šťavnaté, tak pánvičku odstavíme a přidáme směs vajec. Zamícháme, dokud nevznikne krém.
Jídlo se podává teplé.

ostavite komentar