Rozpis

3-4 fő
5-10 dkg slaniny nebo bacon
1cibule
1mrkev
 čtvrtina - polovina celeru
1petržel
1svazek petrželky
3lžíce olivového oleje
30 dkg mletého hovězího masa
10 dkg mletého vepřového masa
2lžíce rajčatového protlaku
2,5 dl masového vývaru (může být z kostky)
1.5 dl suchého bílého vína
1bobkový list
1/2lžičky soli
1špetka pepře
 špetka cukru
500 g špagety

Podobné recepty

  • Hot-dogová pasta

    Na malé kostky nakrájený bacon osmažíme, přidáme nakrájené párky, pečeme až bude dostatečně červené, podlejeme sýrovou omáčkou a dobře svaříme...

    další
  • Špagety Bolognese Klári Balázsovej

    Na kokosový oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme mleté ​​maso na plátky klobásy, opečeme. Přidáme nakrájenou mrkev, zelenou papriku a na polovinu...

    další

Špagety Bolognese Rolanda Kökénya

  • Spagety_Bolognese_Rolanda_Kokenya

Slaninu nakrájíme na velmi jemné kousky, pečeme.  Zatímco se topí, peče se slanina, očistíme a struhadlem na sýr jemně nastrouháme mrkev, petržel, celer a cibuli.  Do smažené slaniny přidáme olivový olej a osmahneme v něm mleté maso.  Přidáme nastrouhané zeleniny, smícháme s mletým masem a smažíme společně po dobu 3 minut.  Zalijeme masovým vývarem a vínem; přidáme rajčatový protlak nebo rajčatovou šťávu.  Přidáme svazek petržele, dochutíme podle vkusu, uvaříme omáčku.  Snížíme teplotu a omáčku vaříme po dobu 30 minut. Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu a podáváme s omáčkou Bolognese.

ostavite komentar