Rozpis

3-4 fő
1celé kuře
1litr kefíru
0,5 dl pálivé omáčky Tabasco
15 dkg mouky
1litr oleje
20 dkg strouhanky
3vajíčka
3 dkg másla
 sůl
 kajenský pepř
 sušené oregano
mletá paprika
 
 K přípravě salátu:
 jedna půlka zelí
3okurky
1mrkev
1vajíčko
1 dl sladké smetany
2 dl oleje
2 dkg hořčice
1citron
 sůl
mletý pepř
 moučkový cukr
 malé množství jablečného octu

Podobné recepty

Smažené kuře se zelným salátem

  • Smazene_kure_se_zelnym_salatem

Kuře nakrájíme na kousky. Stehna i prsa nakrájíme na 2 až 3 části. Kůžičku ponecháme na mase. Smícháme kefír s troškou pálivé omáčky Tabasco a přidáme trochu soli, do této marinády naložíme kuřecí maso a necháme ho v něm minimálně 60 minut, ale klidně můžeme i celou noc, tedy třeba i 12 hodin.
Mouku osolíme, okořeníme mletou paprikou, oreganem, kajenským pepřem. Vyndáme kousky masa z kefírové marinády a obalíme je v mouce, ve vajíčku a strouhance, poté je vložíme na pánev s velkým množstvím oleje a smažíme dozlatova cca 10 minut. Poté je vyndáme z pánve, na povrch masa položíme kousky másla a vše vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů, kde maso necháme pořádně propéct cca 35-40 minut.
Vymícháme si jeden vaječný žloutek s hořčicí, do toho neustále přiléváme olej, a takto si připravíme domácí majonézu (omáčku). Přidáme do toho sladkou smetanu, osolíme, přidáme citronovou šťávu, moučkový cukr, jablečný ocet a nakonec opepříme.
Zelí nakrájíme na velmi drobné proužky. Dále si nastrouháme okurku a mrkev. Vše promícháme s připravenou omáčkou (majonézou) a podáváme společně s kuřecími prsíčky.

ostavite komentar