Rozpis

3-4 fő
400 g kalmarů
2 l slunečnicového oleje
200 g mouky
 sůl
 pepř
2lžíce extra panenského olivového oleje
 šťáva z 1 citronu
1lžíce čerstvé petrželky
1lžíce čerstvého koriandru

Podobné recepty

  • Candát na hnědých žampiónech

    Candáta rozkrájíme na kousky odpovídajících rozměrů, osolíme a dáme stranou. Brambory pokrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, potom je rozmačkáme a...

    další
  • Černé rizotto - Rijeka

    Sépie očistíme a důkladně omyjeme, načež maso rozkrájíme na velmi drobné kostičky. Míšky se sépiovým barvivem dáme stranou. Jemně nasekanou cibulku si na 3-4...

    další
  • Blanšírované mušle ve dvou barvách

    Bazalku, pažitku a 4-5 stroužků česneku jemně nasekáme a zamícháme je do smetany. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu a nasypeme do ní sůl a česnek. Vodou s...

    další

Smažené kalmary se zálivkou

  • Smazene_kalmary_se_zalivkou

Kalmary dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka. Napřed je osolíme a opepříme, následně obalíme v mouce. V hrnci ohřejeme slunečnicový olej, přidáme kolečka kalmarů a osmažíme.
Mezitím si připravíme zálivku: v blenderu smícháme extra panenský olivový olej s citronovou šťávou, petrželkou a koriandrem, dokud nezískáme zálivku.
Smažená kolečka kalmarů se podávají se zálivkou.

ostavite komentar