Rozpis

3-4 fő
1velká bageta nakrájená na 4 části
1/2grilovaného kuřete (nebo jakéhokoliv pečeného / vařeného kuřete)
1/2salátové okurky
1thajské chilli
1velký svazek koriandru
1menší červená cibule
 
 Marinovaná mrkev:
1,5 dl vody
5 dkg cukru
1/2 dl octu
2větší mrkve
 
 Limetková majonéza:
1vaječný žloutek
4-5 dl oleje (bez příchuti, čistý olej)
1lžíce smetany
1/4čerstvě vymačkané limetkové šťávy
 
 Paštika z kuřecích jater:
½cibule, jemně nakrájená
1stroužek česneku
70 dkg kuřecích jater
70 dkg mletého vepřového masa
2čajové lžíce čínského koření pěti vůní
 Sůl
 Čerstvě namletý pepř

Podobné recepty

Sendvič Banh Mi s játrovou paštikou

  • Sendvic_Banh_Mi_s_jatrovou_pastikou

K přípravě paštiky předehřejeme troubu na 150 stupňů. Vyčištěná kuřecí játra vložíme do elektrického sekáčku a necháme je najemno nasekat, ale nikoliv na kaši, musí nám z nich zůstat menší kousky. V další míse smícháme s namletým vepřovým masem, s najemno nakrájenou cibulí, s najemno nakrájenými bylinkami, se solí a čerstvě namletým pepřem. Připravenou masu vložíme do formy o rozměrech 20x30 cm vyložené fólií (třeba do formy na pečení chleba) a poté vložíme do pekáče. Do pekáče nalijeme vroucí vodu, tak aby dosahovala zhruba do 2/3 výšky formy. Zhruba 1,5 hodiny necháme napařovat ve vodní lázni, aby se vše řádně propeklo. Paštiku necháme poté vychladnout, zabalíme do alufólie a vložíme na jednu noc do ledničky, aby ztuhla a dala se krájet. 
V hrnci zatím vaříme vodu s cukrem a octem do doby, dokud se nám cukr úplně nerozpustí. Poté necháme vychladnout, aby vše bylo vlažné a přidáme na tenké proužky nakrájenou mrkev a necháme ji takto namočenou louhovat aspoň půl hodinu, anebo celou noc.
K majonéze potřebné vaječné žloutky robotem vyšleháme do bílé pěny, nakapeme do ní olej, a nakonec vmícháme smetanu a čerstvě vymačkanou šťávu z limetky.
Červenou cibuli nakrájíme na tenké vlásky. Kuřecí maso nakrájíme na tenko, odkostíme. Ze salátové okurky kráječem na zeleninu nakrájíme dlouhé, tenké plátky.

Příprava sendviče: rozkrojenou bagetu a její spodní stranu nejdříve namažeme majonézou, na ní vložíme první vrstvu paštiky, na paštiku vložíme 3-4 plátky okurek, jednu hrst koriandrové natě, pár plátků červené cibulky, 2 lžíce marinované mrkve a podle chuti můžeme přidat i chilli.  Celkem navrch vložíme kuřecí maso a majonézu, nakonec vše přikryjeme druhou půlkou bagety.

ostavite komentar