Rozpis

3-4 fő
1menší cibule
2stroužky česneku
3/4 l vývaru (drůbeží nebo zeleninový)
400 g hrášku
100 ml smetany
 sůl a pepř
 bylinky (máta, petržel, řeřicha...)
4vejce
100 g šunky vcelku

Podobné recepty

Studená hrášková polévka

  • STUDENA_HRASKOVA_POLEVKA

Ve větším hrnci zpěňte na oleji nakrájenou cibuli a česnek. Restujte dosklovita.
Přilijte vývar a přidejte hrášek. Vařte asi 8 min.
Osolte a opepřete.
Rozmixujte a nechte vychladit.
Do menšího kastrolu nalijte vodu a přiveďte k varu. Do vroucí vody opatrně vložte vejce a vařte 5 minut. Ihned zchlaďte a oloupejte.
Polévku servírujte s kouskem šunky nebo vejcem, které těsně před podáváním rozřízněte, aby vytekl žloutek.
Servírujte s bylinkami a krajícem opočeného bílého chleba.


ostavite komentar