Rozpis

3-4 fő
5ks baby řepy
9lžic olivového oleje extra virgin
3lžíce cherry octa
1lžíce medu
 sůl
 pepř
 lískové oříšky
1hrnek red chard
200 g feta sýra
 Na řepu:
1hrnek hrubé mořské soli
2větvičky tymiánu
2stroužky česneku
 Na čočku:
1/3hrnku čočky beluga
½ l zeleninového vývaru

Podobné recepty

Salát z červené řepy, beluga čočka, feta sýr

  • SALAT_Z_CERVENE_REPY_BELUGA_COCKA_FETA_SYR

Čtyři baby řepy posypte se solí a tymiánem, přidejte česnek a zabalte každou zvlášť do alobalu.
Pečte na 180°C do měkka.
Čočku dejte vařit do zeleninového vývaru.
Zbylou řepu nakrájejte na tenké plátky a dejte do ledové vody.
Z octa, medu, oleje, soli a pepře a vyšlehejte dresing.
Čočku sceďte a vmíchejte do dresingu. Přidejte upečenou řepu, plátkovanou řepu.  Naservírujte na talíř, posypejte praženými lískovými oříšky a feta sýrem.

ostavite komentar