Rozpis

3-4 fő
17 dkg mouky
24 dkg cukru
7 dkg neslazené kakao
1,5lžička soda bikarbony
 Špetka soli
1,5 dl vody
1,25 dl kefíru
1,5 dl oleje
2vajíčka
 
33 dkg čokoláda s 60% obsahem kakaa
3,3 dl smetany
4lžíce ostružinové marmelády
1malý talířek ostružin
 Práškový cukr

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Rychlý čokoládový dort

  • Rychly_cokoladovy_dort

K přípravě těsta smícháme v jedné míse suché ingredience a uprostřed směsi vytvoříme dutinu. Ve druhé malé míse smícháme tekuté ingredience s vajíčky a vše přidáme do připravené suché směsi. Lžící vymícháme do hladké (homogenní) hmoty.

18 cm formu na dort vyložíme papírem na pečení, do formy nalijeme polovinu připravené masy, vložíme do trouby a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů po dobu 30 minut. Stejně upečeme i druhý korpus dortu. Nakonec na mřížce necháme oba korpusy úplně vystydnout.

Čokoládu potřebnou k přípravě krému nalámeme a dáme do středně velké mísy. Smetanu ve středně velkém hrnci přivedeme k varu a poté ji vylijeme na čokoládu. Vymícháme do hladka -  potřebujeme získat jemnou, hladkou hmotu. 2 dl čokoládového krému vložíme do lednice na 10 minut, zbytek necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Jeden dortový korpus dáme na talíř, nebo na dortový tác a natřeme ho 2 lžícemi ostružinové marmelády. Na to natřeme v lednici zchlazený krém a přiložíme na něj druhý dortový korpus. Ten také natřeme 2 lžícemi marmelády, a ještě i čokoládovým krémem vychlazeným na pokojovou teplotu. Celý dort nakonec polejeme čokoládovým krémem, včetně stran dortu, a pak ho na pár minut vložíme do lednice, aby krém ztuhl. Zbytek krému vylejeme na dort, tato vrchní vrstva krému nám pak krásně chytí čokoládové hoblinky. Než budeme podávat, necháme dort aspoň na 1 hodinu odpočinout v lednici.

ostavite komentar