Rozpis

3-4 fő
 Na těsto:
12 dkg přírodního sýra (Philadelphia), v pokojové teplotě
12 dkg změklého másla
5 dkg moučkového cukru
15 dkg mouky
1špetka soli
 
 Na náplň:
6pl malinového džemu
5 dkg hnědého cukru
1hrst najemno nasekaných pekanových ořechů
1hrst měkkých rozinek
10 dkg najemno nasekané čokolády na vaření
 
 Na potření:
1vejce
2pl mléka

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Rugelach

  • Rugelach

Pomocí mixéru zpracujeme přírodní sýr, máslo a cukr. Přidáme mouku a špetku soli, vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dva díly a vytvarujeme kotouče. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce ideálně přes noc, nejméně však 1 hodinu.  
Na náplň si v menším hrnci ohřejeme džem, aby byl lépe roztíratelný. Ve středně velké míse smícháme nadrobno nakrájené pekanové ořechy, čokoládu, rozinky a cukr. Až bude těsto odpočaté, vyjmeme ho z chladničky a necháme povolit cca 10 minut. Na pomoučněném válu rozválíme dva kotouče o průměru zhruba 30 cm. Potřeme 3-3 lžícemi džemu a umístíme na ně ořechovou směs. Zakryjeme pečicím papírem a směs trochu zploštíme, abychom snadno vytvořili roládu. Oba kotouče nakrájíme na 16 kusů. Rohlíčky rozmístíme na plech, potřeme směsí vejce a mléka a před pečením samotným dáme ještě na půl hodiny vychladit. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 20-25 minut.

ostavite komentar