Rozpis

3-4 fő
200 g rýže (arborio nebo carnaroli)
400 g krevet
2stroužky česneku
4lžíce olivového oleje
1bílá cibule
1svazek čerstvé petrželky
200 ml bílého vína
1pálivá paprika
 sůl
 pepř
300 g rajčat cherry

Podobné recepty

  • Bramborové ragú s cuketou (rizoto)

    Nadrobno nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a podusíme na ní jemně nakrájenou cibuli. Na velmi drobné kousky nakrájené brambory nasypeme na slaninu, 3-4...

    další
  • Rýže se škeblemi

    Na pánev nalijeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájený česnek, hrst nasekané petrželky a očištěné škeble. Zakryjeme a necháme dělat, dokud se škeble...

    další

Rizoto s krevetami

  • Rizoto_s_krevetami

Do hrnce nalijeme 2 lžíce olivového oleje. Podusíme nadrobno nakrájený česnek a část nadrobno nasekané petrželky. Přidáme trochu teplé vody, a pak krevety. Jakmile se trochu zbarví, tak je podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme trochu bílého vína. Až se víno odpaří, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtiny a pálivou papriku. Přilijeme ještě trochu teplé vody, aby vznikla jakási polévka. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit.
Na pánvičku nalijeme 2 lžíce olivového oleje a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli. V další pánvi opražíme rýži, kterou následně přidáme k dušené cibuli. Směs zalijeme bílým vínem. Jakmile se víno vypaří, postupně přilijeme horkou vodu (asi 300 ml). Když začne směs vařit, přidáme i krevety. Nakonec přisypeme trochu petrželky, popřípadě ochutíme solí a pepřem.

ostavite komentar