Rozpis

3-4 fő
200 g rigatoni
2lžíce olivového oleje
600 g rajčatové omáčky
1svazek čerstvé bazalky
2zelené kapie
2červené kapie
1stroužek česneku
½červené cibule
 sůl
40 g strouhaného parmezánu

Podobné recepty

  • Bryndzové halušky

    K přípravě těsta nastrouháme brambory, z nastrouhaných brambor vytlačíme vodu, pak smícháme s vejcí, vodou a hustotu těsta upravíme moukou.                    ...

    další
  • Kukuűièná pasta

    Vęše uvedené suroviny spoleènì rozmixujeme, vmícháme do toho èerstvou petrželku – a mùžeme podávat.

    další
  • Jemné řezy z mléčného těsta

    Droždí a 1 polévkovou lžíci cukru necháme naběhnout ve 2 dl vlažného mléka. Ostatní cukr rozpustíme ve zbylém vlažném mléce. Uprostřed hromádky mouky vytvoříme...

    další

Rigatoni s rajčatovou omáčkou a paprikami

  • Rigatoni_s_rajcatovou_omackou_a_paprikami

Rigatony uvaříme ve velkém množství slané vody.
Na pánev nalijeme olivový olej, na něm zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celý stroužek česneku. Necháme ho několik min, aby se zbarvil, a potom vyjmeme. Přidáme zelenou i červenou kapii, nakrájenou na kostičky a rajčatovou dužinu. Podle chuti osolíme, přidáme jemně nasekanou čerstvou bazalku. Vaříme asi 20 min.
Těstoviny vyjmeme v okamžiku, kdy nejsou ještě uvařené a vaříme je několik min na pánvičce s rajčatovou omáčkou a paprikami. Pánev odstavíme a na konec přidáme nastrouhaný parmezán.
Pokrm servírujeme teplý.

ostavite komentar