Rozpis

3-4 fő
4ks rajčat
2cibule
1ks červené kalifornské papriky
1ks žluté kalifornské papriky
1větší baklažán
2ks menších cuket
1stroužek česneku
 půl balení petrželky
0,5dcl olivového oleje
 rajčatový protlak
 sůl
mletý pepř
 bobkový list
 čerstvý tymián
 čerstvá bazalka
 krystalový cukr

Podobné recepty

  • Caponata

    Ve velké silnostěnné pánvi dobře rozehřejte olivový olej. Lilek nakrájejte na kostičky a opečte do zlatohněda. Osolte a opepřete a vyndejte na talíř vyložený...

    další
  • Ratatouille

    Na velké pávi rozehřejte olivový olej.  Dozlatova na něm orestujte lilek nakrájený na kostičky. Osolte a opepřete. Vyndejte z pánve na papírovou utěrku a...

    další

Ratatuj – Baklažánové francouzské lečo

  • Ratatuj_Baklazanove_francouzske_leco

Spaříme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na větší kousky. Na olivovém oleji podusíme cibuli, baklažán, cukety – a to každou zeleninu samostatně! Nakonec povaříme i papriku, ale do té již přilejeme rajčatový protlak, dochutíme solí a špetkou cukru a nakonec všechnu uvařenou a osmahnutou zeleninu vložíme společně zpět do pánve. Dochutíme bobkovým listem, tymiánem a bazalkou, zalejeme trochou vody a povaříme ještě cca 10 minut. Předtím, než budeme servírovat, ještě krátce podusíme společně s drceným česnekem a petrželkou.

ostavite komentar