Rozpis

4-8 porci
2cibule
1-2cm zázvoru
1oranžová
10 dkg soli
6hřebíček
4hvězdy
3lžíce javorového sirupu
2lžíce medu
3lžičky černého pepře
2lžičky hořčice
1tyčinka skořice
1lžička kmínu
1svazek petržele
 
10 dkg másla
1jablko
 
 šňůra

Podobné recepty

Pečená krůta

  • pecena_kruta

Velký hrnec naplníme ze dvou třetin vodou. Přidáme dvě nakrájené cibule, zázvor, a šťávu z jednoho pomeranče. Přidáme 10 dkg soli, šest hlaviček hřebíčku, 4 hvězdičky badyánu, tři lžíce javorového sirupu, medu tři kávové lžičky černého pepře, dvě lžičky hořčičného semínka, jednu celou skořici, lžičku římského kmínu a svazek petrželky. Tří až tři a půl kilovou krůtu v této směsi marinujeme jeden den.

Před pečením vyjmeme krůtu z marinády a osušíme. Pod kůži vložíme máslo. Vnitřek krůty naplníme nakrájenými jablky. Nohy svážeme provázkem. Pečeme na máslem vymazaném plechu při 180 stupních přikryté alobalem. Pečeme alespoň tři hodiny. Poslední půl hodinu bez alobalu. Před porcováním necháme 15-20 minut odpočinout.


ostavite komentar