Rozpis

4 porci
0,5 dl olivového oleje
5stroužků česneku
1cibule
40 dkg konzervy rajčat,
 sůl a pepř
 bobkový list
2krajíce chleba
1 dl mléko
3šalotky cibule hlava
1svazek petržele
30 dkg kuřecí játra
0,5 dl krém
4vejce
2lžíce kapary

Podobné recepty

Paštika z drůbežích jater s rajčatovou omáčkou

  • pastika_z_drubezich_jater_s_rajcatovou_omackou

Na půl dl olivového oleje opečeme několik stroužků neloupaného česneku. Přidáme na drobno nakrájenou menší cibuli. Zalijeme 40 dkg rajčat z konzervy, osolíme, opepříme. Přidáme 3-4 bobkové listy a necháme vařit na nízkém plameni. 

Dva krajíce chleba nakrájíme na kostky a rozvaříme v 1 dl mléka. Do mixéru vložíme několik šalotek, svazek petrželky, 30 dkg kuřecích jater a rozmixujeme na jemno. Přidáme 1 dl sladké smetany a chléb smíchaný s mlékem. Opět mixujeme. Přimícháme postupně čtyři žloutky, osolíme a opepříme. Zjemníme pěnou ušlehanou ze dvou bílků. Naplníme máslem vymazané a moukou vysypané formičky a pečeme při 180 stupních 30 minut. Před podáváním rozmixujeme rajčatovou omáčku a vložíme do ní dvě lžíce kapary. Servírujeme s teplými játry.


ostavite komentar