Rozpis

3-4 fő
 Na těsto:
125 g mouky
200 ml mléka
50 ml vody
5lžic másla
1lžička cukru
1/2lžičky soli
4vejce
 
 Na krém:
250 g mascarpone
1vrchovatá lžíce oříškového krému
 
 Na obalení:
250 g mascarpone
2žloutky
2lžíce moučkového cukru
200 ml studené šlehačky

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Profiterolky

  • Profiterolky

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Mléko, vodu, máslo, cukr a sůl dáme do středně velkého kastrolu. Svaříme. Stáhneme z ohně a přimícháme mouku. Vrátíme na oheň a na středně velkém plameni zahříváme a průběžně mícháme, až se hmota začne oddělovat od stěny kastrolu a pokryje ji  tenkou filmovou vrstvou - asi 2-3 minuty.
Těsto dáme do robotu, necháme trochu vychladnout a jednotlivě do něho zapracujeme vejce. Přendáme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem vymačkáme malé hromádky. Špičky kuliček zatlačíme navlhčenou rukou zpět. Vložíme do předehřáté trouby. Po 15 minutách pečení stáhneme teplotu na 160 stupňů a dalších 20 minut těsto sušíme. Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
Mascarpone vymícháme dohladka s čokoládovým oříškovým krémem a směsí naplníme zdobící sáček. Profiterolky naplníme krémem a uspořádáme je na tác.
Mascarpone smícháme se žloutkem a moučkovým cukrem. Ze smetany ušleháme šlehačku a lehce promícháme s mascarponovým krémem. Plněné kuličky ve směsi obalíme a necháme přes noc vychladit.

ostavite komentar