Rozpis

3-4 fő
20 dkg riccoty
10 dkg mascarpone
5 dkg moučkového cukru
 kůra a šťáva z 1 (bio, chemicky neošetřeného) pomeranče
5 dkg čokolády na vaření, nadrobno pokrájené
2ks sladkého kornoutu
10 dkg mletých ovesných sušenek
1 dl ušlehané smetany,
2pl. Amaretta
 Na ozdobu: kandovaný pomeranč, pistácie, plátky mandlí, kandovaná třešeň

Podobné recepty

  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Pohár Cannoli

  • Pohar_Cannoli

Ovesné sušenky umeleme a rozmístíme na dno sklenice. Na krém si rozmícháme rocittu, mascaropne a šťávu a kůru citronu s moučkovým cukrem a likérem Amaretto. Vmícháme kousky čokolády a opatrně i ušlehanou šlehačku.
Krém umístíme do sklenic pomocí lžíce a ozdobíme drceným kornoutem, kandovaným pomerančem a třešní.

ostavite komentar