Rozpis

3-4 fő
60 dkg vepřové panenky
4 dkg zeleného pepře v octu
3ks limetky
60 dkg vychladlého másla
30 dkg fazolových lusků
0,5 dl olivového oleje
 sůl
mletý pepř

Podobné recepty

Panenské medailonky s citrusovou polevou, zeleným pepřem a fazolovými lusky

  • Panenske_medailonky_s_citrusovou_polevou_zelenym_peprem_a_fazolovymi_lusky

Vepřovou panenku osolíme, opepříme a na pánvi orestujeme, dokud nezíská kůrku. Vložíme do trouby při teplotě 160 stupňů, kde se maso během několika minut zatáhne. Mezitím vložíme výpek z panenky do jiné pánve, přidáme zelený pepř, šťávu z limetky, popřípadě nastrouhanou kůru. Opatrně osolíme, opepříme, stáhneme z ohně a zahustíme vychladlým máslem. Fazolové lusky spařené vroucí vodou orestujeme na směsi másla a olivového oleje, osolíme, opepříme a dáme na talíř. Během servírování dochutíme omáčkou, do které nakrájenou vepřovou panenku vložíme.

ostavite komentar