Rozpis

2 porci
1velká cibule
1mrkev
2tyčinky celeru
 olivový olej
2x 4-cm tlusté plátky telecí stopkou plátky
2lžíce mouky
20 dkg másla
3 dl bílé víno
1 kg rajčat
2snítky čerstvého rozmarýnu
1litr vývaru
2lžíce rajčatový protlak
1svazek petržele
3stroužky česneku
1citron
15 dkg z kukuřičné mouky
5 dkg parmazánu

Podobné recepty

Osso bucco s krémovou polentou

  • osso_bucco_s_kremovou_polentou

Na oříšku másla necháme pomalu podusit nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a dva stonky celeru. Dva plátky telecí nožičky s kostí ovážeme provázkem a obalíme v mouce. Osmahneme na směsi másla a olivového oleje. Maso vložíme do cibulového základu, zalijeme 3 dl bílého vína a přidáme 1 kg rajčat bez jadřinců.

Do omáčky vložíme dvě snítky čerstvého rozmarýnu a minimálně hodinu dusíme na středním plameni. Občas podlijeme vývarem a přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku. Omáčku rozmixujeme a přidáme lžíci másla. Mezitím si rozmixujeme svazek petrželky s třemi stroužky česneku a nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme k masu.

15 dkg kukuřičné mouky svaříme s půl litrem vody. Vmícháme do ní jednu až dvě lžíce másla a 5 dkg parmezánu.

ostavite komentar