Rozpis

2 porci
1velká cibule
1mrkev
2tyčinky celeru
 olivový olej
2x 4-cm tlusté plátky telecí stopkou plátky
2lžíce mouky
20 dkg másla
3 dl bílé víno
1 kg rajčat
2snítky čerstvého rozmarýnu
1litr vývaru
2lžíce rajčatový protlak
1svazek petržele
3stroužky česneku
1citron
15 dkg z kukuřičné mouky
5 dkg parmazánu

Podobné recepty

  • Lilkový krém

    2 lilky a 2 papriky opečeme na otevřeném ohni. Načernalou a změklou papriku oloupeme, nakrájíme na proužky a namočíme do zálivky z cukru a octa. Oloupeme také...

    další
  • Cuketové špagety

    Dvě cukety nakrájíme na nudličky, spaříme. Necháme okapat, pak je zchladíme. Přidáme pár kapek olivového oleje a bílý vinný ocet. Dvě mrkve nakrájené na malé...

    další
  • Tagliatelle na bílém víně s rybími knedlíčky a pestem

    Na pesto si rozmixujeme svazek bazalky, 2 dkg pražených piniových oříšků, dva stroužky česneku, sůl, pepř, 2 dkg parmezánu půl dl olivového oleje. Na knedlíčky...

    další

Osso bucco s krémovou polentou

  • osso_bucco_s_kremovou_polentou

Na oříšku másla necháme pomalu podusit nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a dva stonky celeru. Dva plátky telecí nožičky s kostí ovážeme provázkem a obalíme v mouce. Osmahneme na směsi másla a olivového oleje. Maso vložíme do cibulového základu, zalijeme 3 dl bílého vína a přidáme 1 kg rajčat bez jadřinců.

Do omáčky vložíme dvě snítky čerstvého rozmarýnu a minimálně hodinu dusíme na středním plameni. Občas podlijeme vývarem a přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku. Omáčku rozmixujeme a přidáme lžíci másla. Mezitím si rozmixujeme svazek petrželky s třemi stroužky česneku a nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme k masu.

15 dkg kukuřičné mouky svaříme s půl litrem vody. Vmícháme do ní jednu až dvě lžíce másla a 5 dkg parmezánu.

ostavite komentar