Rozpis

3-4 fő
4-6ks rohlíčkových brambor
20 dkg předvařených fazulek
30 dkg tuňáka (v konzervě)
1ks římského salátu
1/4lollo rosso
5 dkg polníčku (hlávkový salát)
15 dkg koktejlových rajčat
5 dkg černých oliv
1 dkg kapary
3kusy uvařených vajec
8kusů ančoviček
1stroužek česneku
1čajová lžička dižonské hořčice
1citron
2lžíce bílého octu
1,5 dl olivového oleje
 Sůl

Podobné recepty

  • Večerní salát Topiho Faragó

    2 kusy celeru, svazek ředkvičky, jednu kalifornskou a jednu pálivou papriku, jeden menší kus zázvoru a hlavičku fialové cibule nakrájíme, dáme je do misky a...

    další
  • Zelenina v karí omáèce

    Na stűednì intenzivním plameni si rozehűejeme sluneènicovę olej. Nasypeme do nìho mletę koriandr, mletou èervenou papriku a kurkumu. Pűidáme hoűèicová semínka...

    další
  • Salát Cézar

    Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Do rozpálené pánve nalijeme olej a kuřecí prsa opečeme. Na zálivku Cézar přidáme k vaječným žloutkům hořčici, kapary, sardelky,...

    další

Nicejský salát

  • Nicejsky_salat

Brambory ve slupce uvaříme pěkně do měkka v osolené vodě, poté je očistíme a nakrájíme. Přimícháme k nim předvařené zelené fazulky a to vše promícháne s olivovým olejem. Do nálevu přidáme rozdrcený česnek, hořčici, ocet a trošku citronové šťávy, nakonec ještě přilejem olivový olej a vše do hladka vymícháme. Při servírování na talíř vložíme listy salátu, na ně vložíme  brambory, zelenou fazulku a nakouskovaného tuňáka. Přidáme koktejlová rajčata, olivy a kapary. To vše zalijeme zálivkou a podáváme společně s kousky uvařených vajíček a ančovičkami.

ostavite komentar