Rozpis

4 porci
5-6cibule
2středně sladké brambory
1střední celer
5 dkg rukoly
5 dkg máslo
2stroužky česneku
5 dl červeného vína
1 dl med
 octem balsamico
 sůl
 pepř
 olivový olej
1,5 dl vody

Podobné recepty

Marmeláda z fialové cibule a batátové pyré s celerem

  • marmelada_z_fialove_cibule_a_batetove_pyre_s_celerem

Na směsi olivového oleje a trochy másla orestujeme pět až šest na slabé plátky nakrájených fialových cibulí a dva stroužky česneku. Osolíme, opepříme a zalijeme 2 dl červeného vína. 

Jakmile se šťáva vyvaří, opět zalijeme červeným vínem. Vaříme, dokud se cibule nerozvaří.  Přidáme 1 dl medu a pár kapek balzamikového octa. 

Na pyré si nakrájíme dva středně velké batáty a jeden středně velký celer. Jemně osolíme, opepříme a orestujeme na olivovém oleji. Batáty nasypeme do hrnce a zalijeme trochou vývaru a vody. Svaříme. 

Důkladně rozmačkáme a přimícháme 5 dkg másla. Před podáváním promícháme pyré s čerstvou rukolou a vedle dáme marmeládu z červené cibule.

ostavite komentar