Rozpis

4 porci
5-6cibule
2středně sladké brambory
1střední celer
5 dkg rukoly
5 dkg máslo
2stroužky česneku
5 dl červeného vína
1 dl med
 octem balsamico
 sůl
 pepř
 olivový olej
1,5 dl vody

Podobné recepty

  • 120 g másla pořádně promícháme se 75 g práškového cukru, 2 vejci a 250 g mouky.Těsto vtlačíme do 4 formiček o průměru 10 cm. Zatížíme ho a pečeme v troubě při...

    další
  • Slavnostní masové knedlíčky

    Uvaříme si a nameleme půl kila slepičího masa. Smícháme ho s dvěma vajíčky, šálkem vařené rýže, jedním nasekaným svazkem petrželky a s jednou nasekanou a na...

    další
  • Chřestové rizoto s klobásovou drobenkou

    Na klobásovou drobenku si opečeme 10 dkg klobásy. Ve výpeku z klobásy opražíme dva plátky suchého chleba a poté smícháme s klobásou. Na směsi 10 dkg másla a 1...

    další

Marmeláda z fialové cibule a batátové pyré s celerem

  • marmelada_z_fialove_cibule_a_batetove_pyre_s_celerem

Na směsi olivového oleje a trochy másla orestujeme pět až šest na slabé plátky nakrájených fialových cibulí a dva stroužky česneku. Osolíme, opepříme a zalijeme 2 dl červeného vína. 

Jakmile se šťáva vyvaří, opět zalijeme červeným vínem. Vaříme, dokud se cibule nerozvaří.  Přidáme 1 dl medu a pár kapek balzamikového octa. 

Na pyré si nakrájíme dva středně velké batáty a jeden středně velký celer. Jemně osolíme, opepříme a orestujeme na olivovém oleji. Batáty nasypeme do hrnce a zalijeme trochou vývaru a vody. Svaříme. 

Důkladně rozmačkáme a přimícháme 5 dkg másla. Před podáváním promícháme pyré s čerstvou rukolou a vedle dáme marmeládu z červené cibule.

ostavite komentar