Rozpis

3-4 fő
24ks těstových košíčků
100 g císařské slaniny
100 g pórku
100 g ementálského sýry
2celé vejce
50 g tučné šlehačky
80 g másla
 mateřídoušky
 Sůl
 Pepř

Podobné recepty

  • Pečené rohlíčky s máslem a kmínem

    Droždí promícháme v mléce s cukrem. Důkladně zpracujeme s moukou, vejcem, sladkou smetanou a strouhaným sýrem. K těstu přidáme polovinu rozpuštěného másla,...

    další
  • Baguette

    Z droždí uděláme kvásek. Těsto uhněteme buď ručně nebo v kuchyňském robotu, a necháme dvě a půl hodiny kynout. Pak ho naporcujeme a necháme dalších 15 minut...

    další

Mini quiche lorraine

  • Mini_quiche_lorraine

2 ceké vejce našleháme, solíme, popepříme, přidáme 50 g tučné šlehačky a nadrobno nakrájené čerstvé mateřídoušky. 100 g  císařské slaniny a 100 g ementálu nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi, na 80 g másla necháme dusit 100 g  pórku, nakrájeného na kolečka. Předem připravené těstové košíčky vložíme do silikonových formiček, na dno nejdříve nasypeme císařskou slaninu a sýr, potom podušený pórek, a na závěr nalijeme na ně našlehané vejce. Pečeme v troubě, předem nahřáté na 150 stupňů, přibližně 10 minut.

ostavite komentar