Rozpis

3-4 fő
50 dkg měkčí hovězí svíčkové
40 dkg máslového / listového těsta
2cibule
5stroužků česneku
0,5 dl oleje
15 dkg rajčatového protlaku
1citron
1,5 dl sójové omáčky
3 dl masového vývaru
1vajíčko
 sušené oregano
 sůl
mletý pepř
 krystalový cukr
mletý muškátový oříšek

Podobné recepty

  • Nahý burger

    Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou červenou cibuli, z připravené hmoty vytvařujeme malé karbanátky a v pánvi opečeme do ruda. Mezitím nakrájíme...

    další
  • Hamburgerová pasta

    Opražíme bacon, přidáme maso a pečeme do zhnědnutí masa. Přidáme nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, nalijeme rajčatový protlak, podle chuti...

    další
  • Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

    Maso naložíme do láku. Svíčkovou nakrájíme na větší kostky a kuřecí prsíčka na nudličky. Vepřové maso naložíme do okořeněného oleje. Olej obsahuje směs...

    další

Masový koláč

  • Masovy_kolac

Maso nakrájené na drobné kostičky si důkladně orestujeme, přidáme do něho nakrájenou cibuli, česnek. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, oreganem a pepřem.
Zalijeme troškou sójové omáčky a vodou a vaříme do doby, dokud maso nebude měkké a šťavnaté. Poté maso odložíme stranou, aby vychladlo.
K přípravě rajčatové omáčky si dáme zkaramelizovat trochu cukru na oleji, přidáme k němu zahuštěná rajčata, trošku sójové omáčky a rozdrcený česnek. Osolíme, opepříme, zalejeme vývarem a dochutíme troškou citronové šťávy.
Vaříme do doby, dokud není dostatečně husté. Z máslového těsta vykrájíme kroužky, které  vložíme do vymaštěných formiček na suflé, do formiček (na těsto) vložíme hovězí ragú a celé to zakryjeme vrstvou těsta.
Potřeme vajíčkem, vložíme do trouby, kde vše pečeme na 160 stupních cca 30-40 minut.


ostavite komentar