Rozpis

3-4 fő
10 dkg mletého masa
1ks vařené mrkve
1ks vařeného kořene petržele
1/4ks hlávky vařené kapusty
40 dkg mouky
1 dl mléka
1,5 dl vody
2,5 dkg droždí
5 dkg roztaveného másla
1cibule
0,5litrů oleje
2 dl smetany
2 dl jogurtu
2stroužky česneku
2balení petrželky
1pl hořčice
 sůl
mletý pepř
mletý muškátový ořech

Podobné recepty

  • Barches

    Mouku prosijeme do vetší mísy, uprostřed uděláme důlek. Cukr smícháme s droždím, s polovinou množství vody a nalijeme na mouku do důlku a přidáme k ní tolik...

    další
  • Klasický hot dog se zelným salátem

    Připravíme zelný salát: celer a zelí nastrouháme, pak v druhé míse zamícháme majonézu, smetanu a ocet,  podle chuti okořeníme sůlí, pepřem, kaprovými a...

    další

Masovo zeleninové pyrohy

  • Masovo_zeleninove_pyrohy

Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru necháme vzejít kvásek. Z kvásku, vody, rozpuštěného másla, špetky soli a mouky vypracujeme pružné těsto, které necháme kynout. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, poté přidáme mleté maso, necháme ho zatáhnout a přidáme k němu na drobné kousky nakrájenou vařenou zeleninu. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem a hořčicí. Pořádně podusíme a odložíme bokem. Těsto rozválíme a vykrojujeme z něj kroužky. Na vykrojené kroužky vložíme nádivku, těsto přeložíme a okraje důkladně zmáčkneme, aby se nerozlepily. Hotové pirohy buď potřeme vyšlehaným vajíčkem a zapečeme v troubě na 180 stupních asi po dobu 25-30 minut, nebo jej smažíme na rozpáleném oleji 5–10 minut. Smetanu rozmícháme s jogurtem, osolíme, opepříme a dochutíme rozmačkaným česnekem a nakrájenou petrželovou natí.

ostavite komentar