Rozpis

3-4 fő
15 dkg čerstvého těsta na lasagne
10 dkg pancetty
30 dkg mletého hovězího masa
20 dkg mletého vepřového těsta
1mrkev
1/4celeru
1cibule
1stroužek česneku
2 dl červeného vína
40 dkg očištěných, naporcovaných rajčat v konzervě
15 dkg tvrdé mozzarelly
5 dkg parmazánu
3 dl masového vývaru
10 dkg másla
6 dkg mouky
0,5litru mléka
0,5 dl olivového oleje
 sůl
mletý pepř
 muškátový ořech

Podobné recepty

  • Kukuűièná pasta

    Vęše uvedené suroviny spoleènì rozmixujeme, vmícháme do toho èerstvou petrželku – a mùžeme podávat.

    další
  • Bryndzové halušky

    K přípravě těsta nastrouháme brambory, z nastrouhaných brambor vytlačíme vodu, pak smícháme s vejcí, vodou a hustotu těsta upravíme moukou.                    ...

    další
  • Jemné řezy z mléčného těsta

    Droždí a 1 polévkovou lžíci cukru necháme naběhnout ve 2 dl vlažného mléka. Ostatní cukr rozpustíme ve zbylém vlažném mléce. Uprostřed hromádky mouky vytvoříme...

    další

Lasagne

  • Lasagne

Na jemno nakrájenou pancettu (italskou slaninu) osmahneme na trošce másla a a olivového oleje. Přidáme k ní najemno nakrájenou cibulku a drcený česnek. Nastrouháme do toho mrkev a celer a nakonec přidáme mletá masa. Důkladně osmahneme, osolíme, opepříme. Přidáme rajčata, zalijeme červeným vínem, respektive masovým vývarem. Na mírném ohni vaříme přes 3 hodiny. Vypařenou šťávu samozřejmě doplňujeme. Zatím si připravíme bešamel. V rozpuštěném másle si osmahneme mouku, poté zalijeme horkým mlékem a vaříme do doby, dokud z toho nevznikne hustá omáčka. Osolíme, dokořeníme mletým pepřem a muškátovým oříškem. Na dno plechu položíme jednu část těsta a druhou část těsta (zbytek) vrstvíme a plníme s ragú a směsí bešamelu se sýrem. Vrch těsta posypeme zbytkem mozzarelly a nastrouhaného parmazánu. Je velmi důležité, aby vše bylo dostatečně šťavnaté. Pečeme na 180 stupních 30-40 minut.

ostavite komentar