Rozpis

3-4 fő
400 g lososa
2-3menší řepy
30 ml whisky
 kůra z 1 pomeranče
 špetka skořice
3líce hrubozrnné soli
1lžíce hnědého cukru
 dresing :
2lžíce kopru
2-3lžíce olivového oleje
2lžičky dijónské hořčice
2lžičky medu

Podobné recepty

  • Salát Cézar

    Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Do rozpálené pánve nalijeme olej a kuřecí prsa opečeme. Na zálivku Cézar přidáme k vaječným žloutkům hořčici, kapary, sardelky,...

    další
  • Zelenina v karí omáèce

    Na stűednì intenzivním plameni si rozehűejeme sluneènicovę olej. Nasypeme do nìho mletę koriandr, mletou èervenou papriku a kurkumu. Pűidáme hoűèicová semínka...

    další
  • Večerní salát Topiho Faragó

    2 kusy celeru, svazek ředkvičky, jednu kalifornskou a jednu pálivou papriku, jeden menší kus zázvoru a hlavičku fialové cibule nakrájíme, dáme je do misky a...

    další

Losos marinovaný v červené řepě

  • LOSOS_MARINOVANY_V_CERVENE_REPE

Řepu oloupejte, nakrájejte na kousky a dejte do mixéru.
Přidejte skořici, whisky a pomerančovou kůru. Rozmixujte.
Smíchejte se solí a cukrem.
Na pečící papír dejte polovinu směsi a položte na ni lososa. Přikryjte druhou polovinou směsi.
Zabalte a obalte freshfólií.
Dejte do lednice na 1-2 dny. Mezitím jednou otočte.
Před podáváním z lososa setřete marinádu a omyjte ho pod tekoucí vodou.
Do malé zavařovací sklenice dejte všechny ingredience na marinádu, uzavřete a pořádně protřepejte.
Nakrájejte na tenké plátky a podávejte se žitným chlebem, na plátcích vařených brambor nebo malých lívancích.
Ozdobte zakysanou smetanou a koprem nebo pokpejte hořčičným dresingem.

ostavite komentar