Rozpis

3-4 fő
4lilky
200 g čerstvého kozího sýra
1banánová šalotka
2lžíce sekané hladké petržele
1lžíce sekané máty
2lžíce letitého balsamica
4lžíce olivového oleje
2lžíce pražených piniových semínek
 sůl
 pepř

Podobné recepty

  • Bramborová pizza

    Brambory umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvici, kterou můžeme použít i do trouby, zahřejeme olivový olej. Naskládáme do ní brambory, pak je posypeme...

    další
  • Lilkový závitek v kořeněné rajčatové omáčce

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jednu teplovzdornou mísu o velikosti 20x30 cm vymastíme olejem. K rajčatové omáčce: na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme...

    další
  • Caponata

    Ve velké silnostěnné pánvi dobře rozehřejte olivový olej. Lilek nakrájejte na kostičky a opečte do zlatohněda. Osolte a opepřete a vyndejte na talíř vyložený...

    další

Lilkový konfit, kozí sýr, bylinky a šalotka

  • LILKOVY_KONFIT_KOZI_SYR_BYLINKY_A_SALOTKA

Celé lilky opečte na plynovém sporáku. Potom je vložte do trouby na 180°C.
Šalotky nasekejte najemno a smíchejte s ostatními bylinkami.
Upečený lilek zbavte stopek a natrhejte na dlouhá vlákna. Dejte na talíř, osolte, opepřete a polijte octem.  Posypte bylinkami a piniemi.
Kozí sýr lžičkou nakrájejte na kousky a dejte na lilek.
Nakonec pokapejte olivovým olejem.

ostavite komentar