Rozpis

4 porci
1hlava z brokolice
1cibule
1/4pórek
1střední brambor
1litr rostlinného vývaru
15 dkg ricotta
6 dkg parmazánu
1vejce
 sůl
mletý pepř
 muškátový oříšek
 olivový olej
 olej na vaření

Podobné recepty

  • Bavorské masové knedlíčky

    Jednu ve vodě namočenou žemli zpracujeme s 30 dkg hovězího a 30 dkg vepřového masa. Přimícháme jedno vejce. Osolíme, opepříme a ochutíme nastrouhaným...

    další
  • Konfitovaná kachní stehna s bramborovými rösti

    Osolená, opepřená kachní stehna dáme do hluboké nádoby. 8-10 stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky, kterými stehna obložíme. Otrháme lístky ze stonku...

    další
  • Brauný

    20 dkg másla a 20 dkg hořké čokolády rozpustíme nad vodní lázní. Vyšleháme 4 vejce s 30 dkg cukru, přidáme 10 dkg mouky a do směsi nakonec zapracujeme máslo s...

    další

Krémová brokolicová polévka s česnekem a riccotovými knedlíčky

  • kremova_brokolicova_polevka_s_cesnekem_a_riccotovymi_knedlicky

Rozebereme na růžičku jednu brokolici. Čtvrtinu spaříme v osolené vroucí vodě a zchladíme. Zbytek nakrájíme. Na směsi olejů si osmahneme jednu nasekanou cibuli a čtvrtinu pórku. Přidáme kousky brokolice, osolíme, opepříme, podlijeme litrem zeleninového vývaru a vaříme do měkka.

Smícháme jedno vejce, 6 dkg parmezánu a 15 dkg rikoty. Okořeníme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme. Polévku důkladně rozmixujeme. Přivedeme k varu a pomocí dvou lžiček do ní tvoříme malé knedlíčky. Servírujeme s růžičkami brokolice.


ostavite komentar