Rozpis

4 porci
1hlava z brokolice
1cibule
1/4pórek
1střední brambor
1litr rostlinného vývaru
15 dkg ricotta
6 dkg parmazánu
1vejce
 sůl
mletý pepř
 muškátový oříšek
 olivový olej
 olej na vaření

Podobné recepty

  • Falešná tvarohová buchta

    Z 25 dkg mouky, 10 dkg cukru, 10 dkg másla, dvou žloutků, jednoho prášku do pečení a 1 dcl smetany uhněteme a vyválíme těsto a vmačkáme ho do máslem vymazané a...

    další
  • Čili kon karne

    Jednu nadrobno nakrájenou cibuli a 5 stroužků česneku orestujeme na olivovém oleji. Přidáme 250 g tučnějšího mletého hovězího masa a přilijeme půl až jeden...

    další
  • Hovězí oháňka na česneku s rebarborovou omáčkou

    Čtyři kousky rebarbory, půl kávové lžičky skořice, šest hřebíčků a semínka z půlky vanilkového lusku dáme vařit a podle chuti osladíme. Až rebarbora změkne,...

    další

Krémová brokolicová polévka s česnekem a riccotovými knedlíčky

  • kremova_brokolicova_polevka_s_cesnekem_a_riccotovymi_knedlicky

Rozebereme na růžičku jednu brokolici. Čtvrtinu spaříme v osolené vroucí vodě a zchladíme. Zbytek nakrájíme. Na směsi olejů si osmahneme jednu nasekanou cibuli a čtvrtinu pórku. Přidáme kousky brokolice, osolíme, opepříme, podlijeme litrem zeleninového vývaru a vaříme do měkka.

Smícháme jedno vejce, 6 dkg parmezánu a 15 dkg rikoty. Okořeníme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme. Polévku důkladně rozmixujeme. Přivedeme k varu a pomocí dvou lžiček do ní tvoříme malé knedlíčky. Servírujeme s růžičkami brokolice.


ostavite komentar