Rozpis

2 porci
2kachní prsa
2lžíce sušených brusinek
1lžíce balzamika
6lžíc suchého červeného vína
1lžíce rybízového džemu
1lžička hnědého cukru
4brambory
 hrst pažítky

Podobné recepty

  • Cibulový koláč

    Nejdříve si prichystáme těsto. Do 200g mouky dáme plátky másla, špetku soli, 1 žloutek, trochu vody, hrst parmazánu a dobře zpracujeme. Zabalíme do fólie a...

    další
  • Polévka tom yum s hovězím masem

    Jeden kus citrónové trávy, jednu čili papričku, 3 stroužky česneku, 30 g zázvoru, 100 g cibule nakrájíme na hrubší kusy. Vezmeme si hrnec, rozpálíme olej a...

    další
  • Kuřecí kebab s pečenými brambory

    Kuřecí maso rozkrájete na kostky a dejte do robotu. Přidejte smetanu, česnek a sůl a sekejte. Mezitím si nadrobno nasekejte petrželku a rukama smíchejte s...

    další

Kachní prsa s brusinkami

  • kachni_prsa_s_brusinkami

Kůži na 2 kachních prsou nařízneme do kříže, osolíme, opepříme.

Rozpálíme pánev, maso položíme kůží dolů a pečeme asi čtyři minuty. Tuk, který se vypeče z kůže sbíráme lžící a dáváme do sklenice. Obrátíme a pečeme dalších 5 minut. Zabalíme do alobalu a dáme do teplé trouby na 120 stupnu, asi na 15 minut. Na pánev, ve které se připravovalo maso vhodíme 2 lžíce brusinek, 6 lžíc suchého červeného vína, 1 lžíci balzamika, 1 lžíci brusinkového džemu , a 1 lžíci hnědého cukru. Promícháme a necháme zredukovat na hustou omáčku.

Maso vyjmeme z alobalu , štávu, kterou pustilo maso přilijeme do omáčky a nakrájíme ho na plátky. Jako přílohu si uděláme 4 brambory. Uvaříme je ve slané vodě, oloupeme a nakrájíme. Opečeme na tuku z kachních prsou a posypeme pažítkou.

Servírujeme plátky kachních prsou přelité omáčkou.

ostavite komentar