Rozpis

2 porci
2kachní prsa
2lžíce sušených brusinek
1lžíce balzamika
6lžíc suchého červeného vína
1lžíce rybízového džemu
1lžička hnědého cukru
4brambory
 hrst pažítky

Podobné recepty

  • Králík s hořčičnou omáčkou

    800 g králičích stehen osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na olivovém oleji. Přidáme 200 ml bílého suchého vína, 1 lžíci...

    další
  • Kohout na víne – coq a vin

    1 stehno a 1 prso mladého kohouta překrájíme na větší kusy. 70g mrkve, 70 g celeru, 70g cibule, 40g žampionů a 40g slaniny nakrájíme taktéž na větší...

    další
  • Panna cotta s teplými jahodami

    V  hrnci zahřejeme 250 ml šlehačky, 1 dl mléka a 1lžíci cukru. Přidáme předem namočené a vyždímané 2 plátky želatiny a rozmícháme. Nevaříme. Nalijeme do...

    další

Kachní prsa s brusinkami

  • kachni_prsa_s_brusinkami

Kůži na 2 kachních prsou nařízneme do kříže, osolíme, opepříme.

Rozpálíme pánev, maso položíme kůží dolů a pečeme asi čtyři minuty. Tuk, který se vypeče z kůže sbíráme lžící a dáváme do sklenice. Obrátíme a pečeme dalších 5 minut. Zabalíme do alobalu a dáme do teplé trouby na 120 stupnu, asi na 15 minut. Na pánev, ve které se připravovalo maso vhodíme 2 lžíce brusinek, 6 lžíc suchého červeného vína, 1 lžíci balzamika, 1 lžíci brusinkového džemu , a 1 lžíci hnědého cukru. Promícháme a necháme zredukovat na hustou omáčku.

Maso vyjmeme z alobalu , štávu, kterou pustilo maso přilijeme do omáčky a nakrájíme ho na plátky. Jako přílohu si uděláme 4 brambory. Uvaříme je ve slané vodě, oloupeme a nakrájíme. Opečeme na tuku z kachních prsou a posypeme pažítkou.

Servírujeme plátky kachních prsou přelité omáčkou.

ostavite komentar