Rozpis

3-4 fő
3středně velká kuřata
 svazek jarní cibulky (asi 5 kusů), nadrobno nakrájené
6-8stonků čerstvé mateřídoušky, otrhané lístky
2lžičky soli
½lžičky mletého pepře
1lžíce hnědého cukru
2lžičky mletého nového koření
1lžička mletého muškátového oříšku
1lžička mleté skořice
2papriky scotch bonnet
1/3šálku sójové omáčky
2lžíce rostlinného oleje
 ¼ šálku jablečného octa
1cibule
1/2šálku pomerančové šťávy
2stroužky česneku
1lžička strouhaného zázvoru

Podobné recepty

Kuře jerk

  • Kure_jerk

Z kuřat vyřízneme páteř a rozprostřeme je.

Připravíme marinádu jerk Potřeme s ní kůži a kuřata necháme marinovat 8-10 hodin v chladničce.

Pečeme je při 120 °C asi  3-3,5 hodiny ve smokeru. Dřevo, na kterém se maso peče, obohatíme o nové koření zabalené do alobalu.

Kuřata rozčtvrtíme a servírujeme na ledovém salátu.

ostavite komentar