Rozpis

3-4 fő
250 g červené čočky
1káv. lžička římského kmínu
 šťáva z 1/2 citrónu
1dílek česneku
 olivový olej
 sůl
 pepř
 petrželka na přizdobení

Podobné recepty

  • Krémové lečo

    Na slunečnicovém oleji podusíme 1/2 cibule, nakrájené na kolečka, přidáme 2 ks na proužky nakrájené papriky, a jedno oloupané a rozkouskované rajče. Osolíme,...

    další
  • Baklažánový krém s tousty

    Baklažány propícháme a necháme důkladně upéct v troubě na 200 stupních. Dužinu vyškrábeme do mísy a společně s olivovým olejem, rozdrceným česnekem, hořčicí a...

    další

Krém z červené čočky

  • Krem_z_cervene_cocky

250 g červené čočky podlijeme takovým objemem vody, aby čočku úplně zaplavila. Pak na mírném ohni vaříme 5-6 minut do měkka a uvařenou přelijeme do mixéru. Přidáme 1 kávovou lžičku římského kmínu, šťávu z 1/2 citrónu, 1 dílek nadrobno nakrájeného česneku, trochu olivového oleje a vše řádně rozmixujeme. Osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Servírujeme ve skleněné míse, povrch zpestříme ozdobou z čerstvé petrželky a  pokapeme olivovým olejem.

ostavite komentar