Rozpis

3-4 fő
1kachních prsa
1česnek
2 dl červeným víno
3lžíce brusinkový džem
1pomeranči
1lžičky hořčice
2snítku rozmarýna
2jablko
2lžíce med
 špetkou skořice
 pepř
 sůl

Podobné recepty

Kachních prsou

Vršky jablek odřízneme a odstraníme jádřince. Prostředky naplníme medem, pomeranči, špetkou skořice a přiklopíme vrškem. Kůži kachních prsou několikrát příčně nařízneme, osolíme a opepříme. Prsa vložíme kůží dolů do rozpálené pánve, přidáme snítku rozmarýnu, pár stroužků česneku a z obou stran opečeme dočervena. 
Spolu s jablky přendáme do pekáčku, pokapeme olejem a pečeme v troubě při sto šedesáti stupních dvacet minut. Do výpeku v pánvi přidáme pomerančovou kůru, skořici, trochu hořčice, brusinkový džem a podlijeme červeným vínem. Necháme vyvařit a přidáme pomeranč nakrájený na kostičky. Omáčku podáváme s kachními prsy a jablky.

ostavite komentar