Rozpis

3-4 fő
400 g čerstvých jahod
150 g vanilkového cukru
50 ml plnotučného mléka (35%)
20 ml vodky
 šťáva z 1 citronu
 lístky čerstvé máty
300 ml šlehačky
2bílky
100 g moučkového cukru s příchutí vanilky

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Jahodová pěna se šlehačkou

  • Jahodova_pena_se_slehackou

Očištěné jahody posypeme vanilkovým cukrem a necháme asi 1 hod odpočívat. Následně je s vodkou a citronovou šťávou rozmixujeme.
Směs dáme na 1,5 hod do mrazničky, dokud trochu neztvrdne. Každou půlhodinu směs zamícháme, abychom získali požadovanou kompozici. Jahody vyjmeme z mrazáku a vložíme je do hluboké mísy. Postupně přiléváme mléko a dlouhou lžičkou je ručně mícháme.
Mixerem vyšleháme šlehačku s bílky a moučkovým cukrem. Necháme je asi 1 hod v ledničce.
Do skleničky s pomocí zdobícího sáčku nejprve dáme jahodovou pěnu, a pak šlehačku. Nakonec vše ozdobíme čerstvou jahodou a lístkem máty.

ostavite komentar