Rozpis

3-4 fő
 Těsto:
250 g másla
100 g cukru
80 g vanilkového cukru
3vajíčka
500 g hladké mouky
 sůl
5zelených jablek
50 g másla
4lžíce rumu
100 g rozinek
 kůru z půlky citronu
 Drobenka:
75 g mouky
½lžičky skořice
40 g másla
40 g cukru
3lžíce ořechů

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Jablečný tart patté

  • JABLECNY_TART_PATTE

Smíchejte všechny suroviny na těsto, které zpracujte, zabalte do fresh fólie a na dvě hodiny dejte do lednice.
Poté ho vložte do pečící mísy, vidličkou propíchejte a pečte 10 minut na 180°C.
Ve větší míse smíchejte nakrájená jablka, rozinky namočené v rumu a citrónovou šťávu.
Navrstvěte na těsto.
Posypejte drobenkou a pečte dozlatova na 190°C.

ostavite komentar