Rozpis

4 porci
200 g zeleného hrášku (může být i mraženého)
1šalotka
1lžíce vinného octa
1stroužek česneku
0,5 dl smetany
4plátky anglické slaniny
 sůl
 pepř
 olivový olej
 na ozdobu lžíce zakysané smetany
2plátky černého chleba

Podobné recepty

  • Hovězí líčka s ragů červené repy

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm na hrubo nakrájených 200 g celeru, 200 g mrkve  a 200g cibule. Později přidáme 0,5 kg hovězích líček, 2ks...

    další
  • Gazpacho

    600g rajčat nařízneme do kříže. Hodíme do vroucí vody a ihned zchladíme. Oloupeme, nakrájime na větší kusy a dáme do mixéru. Přidáme nahrubo nakrájenou jednu...

    další
  • Králík s hořčičnou omáčkou

    800 g králičích stehen osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na olivovém oleji. Přidáme 200 ml bílého suchého vína, 1 lžíci...

    další

Hrášková pěna se slaninovým chipsem

  • hraskova_pena_se_slaninovym_chipsem

Nejprve si připravíme slaninové chipsy. Rozehřejeme troubu na 180C. Na plech dáme pečící papír a položíme na něj 4 plátky anglické slaniny. Přikryjeme druhým kusem pečícího papíru a dalším plechem. Pečeme asi 10 až 15min.
Na hráškovou pěnu si na trošce olivového oleje zpěníme nakrájenou jednu šalotku a jeden stroužek česneku. Po asi 2 minutách přidáme 200 g hrášku a osolíme. Přidáme 1 lžíci vinného octa a necháme chvilku odpařit. Restujeme asi 3 min. Přidáme 0,5 dl smetany a směs vymixujeme dohladka. Zdobíme nočkem ze zakysanky a slaninovým chipsem.

ostavite komentar