Rozpis

3-4 fő
3vejce
3lžíce cukru
3lžíce hladké mouky
1lžíce kakaa
1lžíce povidel
4ks banánu
1 l 33% smetany
100 g krystalového cukru

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další

Havana dort

  • havana_torta

Na prípravu krému potrebujeme 800 ml smotany na šľahanie a 80g kryštáľového cukru, to zmiešame a dáme to variť, keď smotana zovrie pridáme 56g kakaa a zavaríme, keď sa to spolu prevarí, zmes odložíme a necháme ju vychladiť do druhého dňa

Tri domáce vajcia a tri lyžice cukru poriadne vyšľaháme.  Potom pridáme tri lyžice hladkej múky a pol lyžice kakaa, vymiešame to, vylejeme to do formy a upčieme z toho korpus
Pečieme na 200 stupňoch asi 15-20 min. 
Na prípravu polevy potrebujeme 5g tuku a 100g čokolády, to sa rozpustí
Keď sa korpus upečie a vychladne, potrieme ho džemom a pokukladáme naň 4 až 5 banánov, potom vyšľaháme prechladený krém do peny a nanesieme ho na banány, zmes roztrieme aj na boky torty, krém si necháme aj na zdobenie na vrch, keď to máme zahladené a obtreté, polejeme to čokoládovou polevou a boky torty obsypeme tiež mletou čokoládou, na záver ozdobíme ružičky malinami
těsto rozdelíme na osum dílú a každý rozválíme na velikost talíře a rozkrojíme na osum částí jako dort, každý díl naplníme tvarohovou náplní, přidáme hrozinky namočené v rumu a zabalíme do rohlíčku, které pečeme na teplote 200 stupňú 30 minut, poté se múže teplota snížit, když se rohlíčky vyndají z trouby, potřeme je dostatečne rozpušteným máslem s rumem, na záver se rohlíčky obalují v cukru s vanilkou.

ostavite komentar