Rozpis

3-4 fő
50 g klobásy
40 g nahrubo nastrouhaného suchého chleba
250 g zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého)
100 g šlehačky
0,5 l zeleninového bujonu
2lžíce máty
 Sůl
 Pepř

Podobné recepty

  • Dýňová polévka

    Dýni nakrájejte na kostky a 30 minut restujte na olivovém oleji, dokud nezměkne a nezezlátne. Na druhé pánvi rozpusťe máslo s olivovým olejem, přidejte cibuli,...

    další
  • Tomatový krém s paprikou a zavářkou z vajec

    Nakrájenou cibuli a papriku orestujeme na troše oleje. Přidáme rajčatové pyré a spařená a oloupaná rajčata. Posolíme, opepříme a přidáme česnek. Zalijeme...

    další
  • Chřestový krém

    Chřest povaříme v menším kastrolu v mírně oslazeném zeleninovém vývaru, chřestové hlavičky odřízneme a dáme stranou. Nakrájenou cibuli a brambor orestujeme na...

    další

Hráškový krém s mátou a klobásovými křupkami

  • Hraskovy_krem_s_smatou_a_klobasovymi_krupkami

V mixéru rozemeleme 50 g klobásy na středně drobné kusy, které pak na rozehřáté pánvi opražíme. Přidáme k nim kousky chleba, rozmixované taktéž v mixéru a opečemé na klobásovém tuku. Rozemletou a opraženou klobásu i chléb smícháme. 250 g zeleného hrášku blanšírujeme ve vroucí vodě, zcedíme a nalejeme do mixéru. Přidáme 2 hrstky čerstvě nakrájené máty. Při mixování postupně přidáme 0,5 l zeleninového bujonu, resp. 100 g šlehačky. Osolíme, popepříme, dle chuti. Servírujeme v malých skleničkách, a polévku posypeme klobásovými křupkami.

ostavite komentar