Rozpis

3-4 fő
350 g polohrubé mouky
150 g másla
100 g cukru
10 g droždí
2vajíčka, povidla
 nastrouhaná citronová kůra
1 dl pomerančové šťávy
 trošku soli
1konzerva tuňáka
 petržlen
 kapary
 česnek
 citron
 šalotka
 majonéza
2ks lilku
2ks kápie
 hořčice

Podobné recepty

  • Kakaový šnek

    Máslo necháme zchladit na střední teplotu. Mezi dvěma pečicími papíry z něj rozválíme plát o tloušťce ½ cm. Vrátíme do lednice. Mléko mírně ohřejeme. Přidáme...

    další
  • Čokoládový koláč

    Všechny ingredience dáme do kuchyňského robota a necháme v něm uhníst těsto, které na jeden den odložíme do lednice. Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní...

    další
  • Mini pizza rolky

    Listové těsto položíme na moukou poprášený vál, na dva protilehlé kraje naneseme v šířce cca  15 cm zahuštěnou rajčatovou omáčku tak, aby mezi těmito pruhy...

    další

Hamanovy uši

  • Hamanovy_usi

Mouku smícháme s máslem a cukrem, poté přidáme další základní ingredience a rychle vyhněteme těsto. Zabalíme do fólie a odložíme odpočinout na 30 minut do lednice.
Těsto vyválíme cca do tloušťky 5 mm a  následně si z něho vykrájíme kolečka o průměru 5 cm. Doprostřed každého kolečka dáme povidla, poté kraje kolečka zvedneme ze tří stran a jejich konce spojíme. Strany potřeme vyšlehanými vajíčky a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme do zlatova.

Tuňáková pasta, Lilková pasta:

Tuňáková pasta:
Tuňáka z konzervy, kapary, cibuli, majonézu a trošku citronové šťávy vložíme do sekáčku a vymícháme do pasty.
Lilková pasta:
Lilek a kápii nakrájíme a vložíme na plech. Osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a pečeme v troubě na 180 stupních. Když je to hotové, přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř, vložíme do sekáčku a vymícháme do pasty.

ostavite komentar