Rozpis

3-4 fő
8vejce
14lžic krystalového cukru
11lžic mouky
1balíček prášku do pečiva
2lžic sádla
300gramů změklého másla
5vrchovatých lžic moučkového cukru
2balíčků vanilkového cukru
300 ml mléka
1lžičky želatiny
1lžíci nahrubo nakrájených vlašských nebo lískových ořechů

Podobné recepty

  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Griliášový dort

  • Griliasovy_dort

Připravíme piškot. Z 8 vaječných bílků a 8 lžic krystalového cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme 8 žloutků. Přidáme 8 vrchovatých lžic mouky a 1 balíček prášku do pečiva. Stále mícháme. Dno dortové formy vymažeme máslem a vysypeme moukou. Přilijeme těsto a při teplotě 180 stupňů po dobu 30 až 40 minut upečeme. Mezitím připravíme krém a griliáš. Z 300 gramů změklého másla, 5 vrchovatých lžic moučkového cukru a 2 balíčků vanilkového cukru ušleháme krém. Z 300 mililitrů mléka, 3 vrchovaté lžíce mouky a lžičky želatiny za stálého míchání uvaříme hustý krém. (30)  Povrch posypeme 1 lžící krystalového cukru. Po vychladnutí přimícháme k máslovému krému. (37) Připravíme griliáš. 5 lžic krystalového cukru za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Přidáme lžíci nahrubo nakrájených vlašských nebo lískových ořechů. Směs vylijeme na máslem vymazaný plech. Vytvoříme tenkou, rovnoměrnou vrstvu a necháme vychladnout. (54) Po přípravě krému a griliáše sestavíme dort. Korpus vodorovně rozřízneme, na jeho spodní část namažeme třetinu krému a přikryjeme druhou polovinou korpusu. Vršek a boční část dortu pomažeme zbylým krémem. Griliáš umeleme a nasypeme na vrchní a boční část dortu.

ostavite komentar