Rozpis

3-4 fő
2balení listové těsta (1 balení > 4-5 plátů listového těsta)
20 dkg rozpuštěného másla
160 g krupice
220 g cukru
1/2litru mléka
4vajíčka
1lžíce másla
mletá vanilka
5 dl smetana na šlehání
 Sirup:
3,5 dl vody
60 dkg cukr
2lžíce medu
1citronové kůrky
 skořice (lusk skořice, nebo mletá skořice)

Podobné recepty

  • Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém....

    další
  • Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu...

    další
  • Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva...

    další

Galaktoboureko - řecký mléčný desert se skořicí

  • Galaktoboureko

Pláty listového těsta poskládáme na plech, každý plát těsta natřeme rozpuštěným máslem.
Vyšleháme do pěny vaječný žloutek s 5 dkg cukru, dalších 5 dkg cukru přidáme do vyšlehaných vaječných bílků. Takto dvě připravené směsi smícháme.
Následně do jedné mísy nalijeme mléko, smetanu a vanilku, a nakonec přidáme krupici. Jakmile z plotny odstavíme krém, tak do něj přimícháme máslo.
Smícháme vaječnou pěnu s uvařenou krupicí a odložíme bokem.
Připravíme si zpotřebných ingrediencí sirup.
Na pláty listového těsta nandáme krupicový krém a vždy přikryjeme tuto vrstvu dalším plátem listového těsta. Vložíme desert do trouby, kde ho na 160-170 stupních pečeme cca 60-70 minut. Když je upečený, tak ho vyndáme z trouby a polejeme ho sirupem.

ostavite komentar