Rozpis

3-4 fő
50 g mouky
2 g kvasinek
2,5oz vody
0,5oz mléka
3-4hlavy česneku
1sáček čerstvého rozmarýnu
1sáček čerstvou petrželkou
1sáček čerstvou bazalkou
25oz dobrý-kvalitní konzervovaná rajčata
 extra panenský olivový olej
 olej
 sůl
 pepř

Podobné recepty

Fokača s pečeným česnekem a bazalkovým rajčatovým krémem

  • fokaca_s_pecenym_cesnekem_a_bazalkovym_rajcatovym_kremem

20 g droždí necháme v troše mléka s trochou cukru vzejít, pak ho smícháme s 500 g vlažné mouky, 2,5 dl vlažné vody a trochou olivového oleje. Těsto osolíme a necháme 10-15 minut kynout. Stroužky 3-4 palic česneku oloupeme a prudce opečeme na rozpálené směsi olejů. Odstavíme a přidáme nasekanou petrželku a rozmarýn. Těsto rozválíme. Nakrájíme na libovolné kousky a opět necháme odpočinout.


250 g rajčat rozmixujeme se solí, pepřem a čerstvou bazalkou. Do kousků vykynutého těsta prsty vytlačíme malé důlky. Pak těsto potřeme směsí vody a oleje. V troubě nastavené na 200 stupňů je asi 10 minut pečeme do červena. Kousky chleba podáváme s pečeným česnekem a rajčatovým krémem.

ostavite komentar