Rozpis

3-4 fő
1/2hlavy česneku
1/2 l mléka
4ks krůtích prsou
5oz máslo
5 g mouky
 čerstvý rozmarýn
 čerstvého tymiánu
 čerstvá bazalka
25oz houby mistr
2lžíce dijonské hořčice
2oz suché bílé víno
15oz strouhaný uzený sýr
 sůl
 pepř
 
 Přísady na ozdobu
 
4další jablka
2 dl mléka
10 g másla
 sůl
 muškátový oříšek
50oz předvařené brambory
 

Podobné recepty

Filé z krůtích prsou s houbovou fantazií podle Ďuriho Nádaš

  • file_z_krutich_prsou_s_houbovou_fantazii_podle_duriho_nadas

Čtvrt palice česneku nasekáme nadrobno a vložíme do půl litru mléka. Pak do něj naložíme 4 vykostěné plátky krůtích prsou a necháme 2-3 hodiny odstát v lednici. Rozpálíme máslo, krůtí prsa z obou stran orestujeme a dáme stranou.

Zbylý česnek na másle orestujeme do sklovata. Přidáme bazalku, tymián a rozmarýn a na slabém ohni 8-10 minut restujeme. 250 g hub nakrájíme na tenké plátky a přidáme k bylinkám. Když houby pustí šťávu, osolíme je a opepříme. Podle chuti přidáme hořčici a za stálého míchání zahustíme moukou. Dusíme pod pokličkou na slabém ohni asi 4-5 minut, pak přilijeme 2 dl bílého vína. Opět dusíme na slabém ohni pod pokličkou další 4-5 minut.

Krůtí prsa dáme do vymazaného pekáčku a přelijeme houbovou omáčkou. V předehřáté troubě na 180 stupních pečeme asi 15-20 minut do zlatova. Mezitím připravíme oblohu. 500 g předem uvařených brambor nakrájíme na kostičky a za tepla propasírujeme. Přidáme máslo, trochu mléka, sůl a promícháme.  Ochutíme trochou muškátového oříšku. Směsí naplníme vydlabaná jablka. Vložíme do trouby. Navrch posypeme strouhaným uzeným sýrem a zapečeme.

ostavite komentar