Rozpis

3-4 fő
1,2 kg brambor (uvařených ve slupce)
4ks vajec uvařených natvrdo
3ks vajec
12 dkg másla
4 dkg mouky
3 dl mléka
10 dkg polotučného sýra
2 dl smetany
 sůl
mletý pepř
 muškátový oříšek
 trochu strouhanky

Podobné recepty

  • Těstoviny s pečenými rajčaty

    Rajčata rozpulte a naskládejte do malého pekáčku. Posypte solí, cukrem a tymiánovými lístky. Nakonec zakápněte olivovým olejem. Pečte v rozehřáté troubě při...

    další
  • Zeleninová tempura

    Suroviny na omáčku společně svařte a nechte vychladnout. Po vychladnutí sceďte do servírovacích mističek. Zeleninu nakrájejte na hranolky, obalte v mouce. Ze...

    další

Francouzské brambory

  • Francouzske_brambory

Vejce uvaříme natvrdo, brambory uvaříme ve slané vodě, oboje oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy. Z másla, mouky a mléka připravíme bešamelovou omáčku, kterou okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Do bešamelu vmícháme smetanu a žloutky ze dvou vajec. Omáčku smícháme s bramborami a vejci. Našlehaným bílkem hmotu nadlehčíme a vyklopíme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Urovnáme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme asi 40 minut dozlatova.

ostavite komentar