Rozpis

3-4 fő
500 g BL80 mouky
30 ml extra panenského olivového oleje
350 ml vody
10 g soli
 drsnější mořská sůl
 čerstvý rozmarín
15 g čerstvého droždí
5 g cukru

Podobné recepty

  • Celozrnný špaldový chleba

    Ze základních ingrediencí si vyhněteme těsto. Necháme kynout (2-3 hodiny), poté z těsta vyformujeme 3 bochánky. Necháme 20 minut odpočinout a poté vložíme do...

    další
  • Ciabatta

    Základní suroviny smícháme a vytvoříme si tak v podstatě těsto na langoše. Necháme kynout ve velké míse a cca vždy jednou za hodinu ho přeložíme. To opakujeme...

    další
  • Celozrnný chleba

    Vodu smícháme s kváskem, a poté tuto směs smícháme s moukou. Pořádně prohněteme. Necháme odpočinout 30 minut, poté přidáme sůl a prohněteme. Necháme 4 hodiny...

    další

Focaccia

  • Focaccia

Ingredience necháme uhníst v kuchyňském robotu, hotové těsto pak necháme hodinu kynout. Rozválíme, vyformujeme, necháme 15 minut odpočívat. Odpočinuté těsto vyložíme na plech, potřeme olivovým olejem a necháme další hodinu a půl kynout. Pečeme na 250 stupních přibližně 15 minut.

ostavite komentar